Управління праці та соціального захисту населення
виконавчий комітет Старокостянтинівської міської ради
Головна Контакти Зворотній звязок

Новини        Категорія:   Дорожня карта

Відбулося робоче засідання з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

06 серпня відбулося робоче засідання з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Участь у засіданні, яке пройшло під головуванням першого заступника міського голови В.Богачука, взяли керівники галузевих структур відповідальних за організацію роботи з переселенцями. 
 
Під час засідання заслухано наступні питання:
 
1. Здійснення координації діяльності галузевих структур міста у питаннях соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.
 
Доповідач: Прокоф'єв Ігор Леонідович, головний інспектор Старокостянтинівського районного сектору Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області
 
2. Забезпечення безперебійних виплат соціальних допомог та пенсій громадянам, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.
 
Доповідачі:
Шабельник Наталія Іванівна – начальник управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради
 
Бойчук Олег Леонідович – заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Старокостянтинівському району
 
Кот Наталія Євгеніївна — директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)
 
Третяк Любов Борисівна — начальник відділу соціальної роботи центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді
 
3. Сприяння у наданні допомоги у працевлаштуванні громадян на вакантні місця, у тому числі на сезонні роботи.
 
Доповідач: Ковалінська Лариса Петрівна – начальник відділу по взаємодії з роботодавцями  Старокостянтинівського міськрайонного центру зайнятості.
 
4. Забезпечення усіх видів медичної допомоги окремим категоріям громадян на території міста (вагітним жінкам, дітям, інвалідам, іншим за потребою)
 
Доповідач: Швець Анатолій Іванович - головний лікар КЗ “Старокостянтинівський Центр первинної медико-санітарної допомоги”.
 
5. Надання допомоги по питаннях влаштування дітей (школярів) до дитячих садочків та навчальних закладів міста.
 
Доповідач: Пасічник Анатолій Панасович – начальник управління освіти виконавчого комітету міської ради
 
6. Про заходи Старокостянтинівського РВ УМВС з питань надання допомоги громадянам України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції
 
Доповідач: Балясний Сергій Павлович - заступник начальника служби дільничих інспекторів міліції
 
Керівники відповідних структур надали детальні інформації щодо роботи із громадянами України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції до м.Старокостянтинова.
На виконання розпорядження КМУ від 11.06.2023 №588-р “Питання соціального захисту населення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції”, розпорядження голови Хмельницької ОДА від 07.07.2023 року №262/2014-р “Про питання соціального забезпечення громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції” було прийнято розпорядження міського голови від 14.07.2023 року №178/2014-р «Про питання соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції». Даним розпорядженням затверджено план заходів, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції та направлено до структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, територіальних підрозділів органів виконавчої влади для виконання та щоденного інформування управління соціального захисту населення виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради для подальшого інформування Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій щоденно до 15 год. 00 хв.
Виконавчим комітетом міської ради проводиться інформування громадян стосовно їх прав та обов’язків, шляхів розв’язання соціально-побутових проблем у засобах масової інформації, а саме на міському радіомовленні на шпальтах газети «Наше місто», на сайтах Старокостянтинівської міської ради та управління соціального захисту населення.
Начальник управління соціального захисту населення Н.Шабельник поінформувала про заходи по соціальному забезпеченню громадян.
Управлінням соціального захисту населення ведеться робота щодо розміщення осіб, які переселяються у помешканнях громадян міста. Станом на 28 липня 2014 року до відповідного реєстру занесено інформацію по трьох адресах у приватному секторі міста та додатково підготовленої кімнати у гуртожитку по вул. І.Франка 35. Влаштовано 1 сім'ю.
Створено та систематично поновлюється база даних осіб, які переїхали до міста з Донецької та Луганської областей. Станом на 05 серпня 2014 року включено 19 сімей, із них 2 виїхали. За відповідний період вирішено питання щодо оформлення соціальних допомог для 2-х сімей, перенаправлено до районного управління пенсійного фонду 9 осіб, до міськрайонного центру зайнятості 5 особи, перенаправлено до управління освіти 1 особу, до фонду нещасних випадків на виробництві 1 особа.
До управління надійшло 5 заяв про надання матеріальної допомоги, станом на 05 серпня призначено 2.
Управлінням соціального захисту населення забезпечено інформування центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) про сім'ї, які переселяються до міста для здійснення вивчення умов проживання, визначення потреб та надання допомоги.
Перший заступник міського голови В.Богачук наголосив присутнім на безумовному виконанні завдань, визначених розпорядженням КМУ та розпорядженням міського голови. Підкреслив на необхідності приведення у відповідність вимог нормативних актів склад Старокостянтиніського регіонального штабу. З метою активізації роботи щодо поповнення реєстру житла в найкоротші терміни буде проведено робочу нараду із керівниками комунальних підприємств міста.




При використанні матеріалів Сайту на інших веб-ресурсах
обов'язковим є посилання із зазначенням джерела

Старокостянтинів © 2021 рік


Платформа XClin