Управління праці та соціального захисту населення
виконавчий комітет Старокостянтинівської міської ради
Головна Контакти Зворотній звязок

Новини        Категорія:   Діяльність

18 жовтня — Європейський день боротьби з торгівлею людьми

 18 жовтня - день, який оголошений Європейським днем боротьби з торгівлею людьми. Саме цей День був започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.
Будь-яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Жінки та чоловіки стають жертвами сексуальної та трудової експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для проституції, навіть з метою вилучення органів.
 Для злочинців – це величезні гроші, а для людей - страждання, зруйновані сім’ї, втрачене здоров’я і навіть життя…
Українські громадяни часто не асоціюють трудову експлуатацію або примусову працю з цим ганебним явищем. В умовах розповсюдження в країнах світу пандемії спричиненої коронавірусом COVID-19, Урядом було повернуто тисячі громадян України, які працювали за кордоном. Серед них, ймовірно, є особи, які постраждали від торгівлі людьми, або ті, що можуть потрапити в цю ситуацію вже в Україні.
Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини. Управління соціального захисту населення, відповідно до своїх повноважень, здійснює координацію діяльності структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, організовує та проводить інформаційно-просвітницькі заходи, забезпечує виплату одноразової матеріальної допомоги для осіб, яким встановлено статус особи, що постраждала від торгівлі людьми.  
 
 Довідково: Починаючи з 2000 року за допомогою до неурядових організацій звернулось понад 16 тис українців, які постраждали від торгівлі людьми. Тенденція останніх років свідчить про те, що переважно в ситуацію торгівлі людьми серед українців потрапляють чоловіки.
 Якщо ж Ви все - таки вирішили працювати за кордоном, важливо пам’ятати, що при працевлаштуванні за кордоном необхідно дотримуватися встановлених норм і правил, володіти повною та достовірною інформацією про роботодавця, мати укладений трудовий контракт. 
 Також необхідно пам’ятати, що потрапити у пастку торгівців людьми можна і в межах своєї країни. Будьте обережними та обізнаними щодо торгівлі людьми!
 
 
Важливі контакти!!!
Якщо Ви або Ваші рідні потрапили у ситуацію торгівлі людьми, зверніться по допомогу:
Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0-800-505-501, 527
Міністерство закордонних справ України –
Укрбюро Інтерполу (розшуку осіб, зниклих за кордоном
Департамент боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми Національної поліції України (постраждалим за кордоном або в межах України) –
Урядова «гаряча лінія» – ), www.ukc.gov.ua

 



При використанні матеріалів Сайту на інших веб-ресурсах
обов'язковим є посилання із зазначенням джерела

Старокостянтинів © 2021 рік


Платформа XClin